zondag 26 mei 2024

Rondje Ede-Zuid (13km)

13:54 Langs de A12
Mijn zoon ziet me de laatste tijd steeds vaker vertrekken om met mijn dochter te gaan wandelen. Dat lijkt hem ook wel leuk en dus gaan we vandaag samen op stap voor 15 kilometer rond Ede-Zuid en Bennekom.

Het is droog, maar het risico op regen is niet uit te sluiten. Als we bij de Bovenbuurtweg de autosnelweg A12 oversteken, begint het wat harder te regenen en trek ik mijn poncho aan. Mijn zoon gelooft het wel en loopt gewoon door. Niet veel later is het weer droog en gaat mijn poncho weer in de heuptas. We vervolgen onze route langs de snelweg richting Bennekom en iets ten oosten van dit dorp komen we via een tunneltje onder de snelweg uit in het Hoekelumse Bos.

14:45 Het tunneltje bij Hoekelum
In het bos is het druk met dagjesmensen en dat is ook wel te begrijpen. Dit bos ligt dicht bij Ede en heeft voldoende parkeergelegenheid. Het is dan ook vaak een druk belopen stukje bos. Wij doorkruisen het bos van zuid naar noord en komen uit bij het Enkaterrein, een woonwijk op het terrein van de voormalige ENKA-fabriek. Van de fabriek zijn nog wat resten te zien, zo staan er nog twee grote torens en is de voorgevel van de fabriek bewaard gebleven.

De ENKA-wijk ligt pal ten zuiden van de spoorlijn. Iets ten oosten van het nieuwe station Ede-Wageningen lopen we via een brug over het spoor richting het Kazerneterrein, wat ook een nieuwe wijk is in Ede. Eerst lopen we over een braakliggend terrein, waar we een rioolbuis uitkiezen op even te pauzeren. We hebben nu ruim 8 kilometer gelopen en mijn zoon wil wel even zitten.

15:00 ENKA
Als we weer verder gaan, steken we de onlangs opgeleverde oostelijke ringweg over en komen we in het oude Ede. Op een lantaarnpaal zien we een sticker met de tekst Meer vrouw op straat. De sticker is daar opgeplakt om actie te voeren omdat de meeste plaatsnamen naar mannen zijn vernoemd. We nemen de proef op de som en in de wijk waar we nu lopen, blijkt het 50/50 te zijn. De straten zijn vernoemd naar mensen van de koninklijke familie en daar is een 50/50-verdeling verklaarbaar. Als we via de spoortunnel naar de Uitvinderswijk lopen, is de score ineens 100% mannennamen. Ik probeer een vrouwelijke uitvindster te bedenken, maar dat lukt me niet. Het zal ook te maken hebben met de kansen voor vrouwen in vroegere tijden, maar daar ga ik me nu verder niet druk om maken.

Inmiddels hebben we de Rietkampen bereikt, maar dreigt er zware regen met onweer. Mijn vrouw haalt ons op en als we thuis zijn, barst de hemel open. Ik had er op zich nog wel doorheen gelopen, maar voor mijn zoon is het goed dat we wat eerder naar huis zijn gebracht. In totaal lopen we vandaag dik 13 kilometer, wat voor hem een prima afstand is.



Statistieken
Afstand:13,2 km
Gemiddelde:4,9 km/h
Bewogen gem.:5,7 km/h
Totaalteller:8564,8 km

Hoogteprofiel en tempo

15:08 Zicht op de oude ENKA-fabriek

15:59 Tunnel naar de Uitvindersbuurt


zaterdag 25 mei 2024

GR5F, Sierck-les-Bains ▸ Thionville (31km)

9:37 Met de trein naar Sierck-les-Bains
Vandaag loop ik weer verder over de GR5. Nu Nederland, België en Luxemburg achter me liggen, loop ik vandaag voor het eerst de hele dag op Franse bodem. Voor mij zal het op de GR5 nooit meer anders zijn, want voorlopig heb ik Liverdun gebombardeerd als persoonlijk eindpunt vanwege de logistiek. Tussen Sierck-les-Bains en Metz volg ik de variant GR5F of GR501, zoals deze variant ook wel wordt aangeduid. Het oorspronkelijke traject kent geen openbaar vervoer in het weekend waardoor dit traject zonder overnachting voor mij niet haalbaar is. De GR5F volgt de Moezel, met een veelheid aan steden en infrastructuur als logisch gevolg. Zo loop ik vanaf hier tot aan Liverdun altijd van treinstation naar treinstation. Dat is niet overal in Frankrijk mogelijk, maar hier dus wel. Daarvoor moet ik de dagafstanden wel inkorten tot 27 à 30 kilometer, maar gezien de reistijd is dat nog net acceptabel.

9:52 Contz-les-Bains aan de Moezel
De laatste week wordt de omgeving van de Moezel in Duitsland en Frankrijk geteisterd door overstromingen en doordat ik inmiddels weet waar in dit gebied de Moezel loopt, heeft de locatie van de overstromingen me verbaasd. Dit lijkt met name te spelen bij aftakkingen van de Moezel, want rond de Moezel zelf lijkt het alleszins nog mee te vallen. Daags voor de wandeling probeer ik nieuws te vinden over de huidige stand van zaken. Geen nieuws is goed nieuws, en in het Nederlandse nieuws is niet veel te vinden. Als ik zoek naar journal inondations moselle thionville, vind ik wel het een en ander, waaronder een artikel waarin gemeld wordt dat een paar dorpjes niet ver van mijn wandelroute gisteren nog overstroomd zijn. Het openbaar vervoer rept nog niet over afgelastingen en de wegen die ik nodig heb, zijn nog niet afgesloten, dus ik waag het er toch maar op.

10:15 Ook hier groeien de druiven
Nadat ik afgelopen zondag met mijn dochter 35 kilometer getraind heb voor haar Vierdaagsedebuut en afgelopen week een avondvierdaagse met de kinderen heb gelopen, is dit mijn zesde wandeling binnen een week, maar voor het eerst kan ik volledig mijn eigen tempo bepalen. Al kan ik als ik samen met mijn dochter aan het wandelen ben ook een prima wandeltempo ontwikkelen. Maar na het gestrompel van 3 km/h tijdens de avondvierdaagse ben ik wel weer toe aan een fatsoenlijk wandeltempo.

10:21 Eikenprocessierups
Ik parkeer de auto bij de betaalde parkeergelegenheid bij het station van Thionville. Bij de lader die hier weer anders werkt dan in de Benelux, lukt het me niet om een laadsessie te starten. Op de klok zie ik dat ik krap in de tijd kom te zitten en ik parkeer de auto in een vak waar geen laadpaal staat en loop naar het station. Tussen de parkeerplaats en het station staan hekken om een werkplaats af te zetten en het is niet direct duidelijk hoe ik bij het station moet komen. Ik besluit de openbare weg te volgen zodat ik zeker bij het station aankom en als ik op het juiste perron ben aangekomen, weet ik dat ik de trein ga halen. Op het perron koop ik een kaartje in de app van de Franse spoorwegen en enkele minuten later komt de trein naar Sierck-les-Bains voorrijden.

Vanaf het station van Sierck-les-Bains loop ik via de brug over de Moezel naar Contz-les-Bains. Hier liep ik tien weken geleden ook. Destijds liep ik vanaf hier terug naar het Luxemburgse Schengen; vandaag volg ik de GR5F zuidwaarts en gaat het pad verder omhoog. De klim is geleidelijk, niet heel steil en wel verhard. Dat maakt dat de klim prima te verteren is en geen moment mis ik de wandelstok, die ik vandaag heb thuisgelaten.

10:38 De Moezelvallei
Na de klim volgen paden over weide vlakten. Ik waan me alleen op de wereld en geniet van de rust. Heel langzaam lijkt het pad wat af te dalen en nadat ik het dorpje Gavisse ben gepasseerd, loopt de GR5A weer pal langs de Moezel.

Vanmorgen in de auto ben ik door hevige regenbuien heengereden, maar sinds ik op Franse bodem ben, is het droog, zonnig en warm. Ik voel een warme lucht tegen me aanwaaien en loop al sinds Contz-les-Bains in korte broek en een enkel wandelshirt. Af en toe voel ik een welkome frisse bries, maar in het algemeen ervaar ik het als een zomerse dag terwijl de weerapps voor mijn locatie slechts 18 graden hebben opgegeven.

11:14
Ik passeer meerdere geocaches, maar het gras staat hoog en ik waag het er niet op om met blote benen door het gras te lopen om een cache te zoeken. Ik blijf het pad langs de Moezel volgen totdat ik ter hoogte van het dorpje Cattenom over een sluis de Moezel moet oversteken. Er is een gesloten deur met een hangslot en het is duidelijk niet de bedoeling om hier over te steken. Zo staat het wel aangegeven in mijn wandelgids, maar gelukkig is er een brug pal naast de sluis, waardoor ik toch naar de overkant van de rivier kan lopen. Daar blijf ik langs de rivier lopen, tot aan het dorpje Haute-Ham, dat ondanks de naam overigens niet echt hoog is gelegen.

11:30 Ik wandel liever
Op het fietspad langs de Moezel ben ik de afgelopen kilometers roze markeringen tegengekomen. Met deze tekens werden gaten in de weg aangeduid en soms richtingen aangegeven. In de buurt van Haute-Ham hoor ik een luidspreker en als ik dichterbij kom, hoor ik in het Frans aftellen van tien naar nul, waarna een stel kinderen begint met hardlopen. Er blijkt een triatlon gaande te zijn en de roze markeringen lijken voor het fietsen te zijn aangebracht. Bij een verkeersregelaar vraag ik of ik mijn geplande route mag lopen en de man brabbelt iets wat ik niet kan thuisbrengen. Uit zijn mimiek maak ik op dat hij mij niet begrijpt en ik loop maar gewoon door over het parcours van de hardloopwedstrijd. Ik kijk goed om me heen, maar er is nog niemand in de buurt. Op deze manier vervolg ik mijn weg, totdat ik aan de andere kant van het haventje buiten het parcours van de triatlon ben gekomen.

11:45
Ik nader Yutz, een voorstad van Thionville en hier vind ik dan eindelijk mijn eerste geocache van de dag. En snel erna ook de tweede. Een kilometer verderop verlaat ik de route om naar het station te lopen en bij de parkeerplaats zie ik dat ik mijn auto geparkeerd heb bij plekken voor abonnementhouders. Ik lijk ermee weg te komen en betaal uiteindelijk een kleine zeven euro voor het parkeren.

12:40 Ik wil ook niet zwemmen, ik wil wandelen!
Ik rij de parkeerplaats af en zet de auto langs de kant van de weg om de navigatie correct in te stellen. Doordat de auto niet heeft kunnen laden, heb ik al vrij snel een snellader nodig en ik zie dat ik Luxemburg nog wel kan halen. De navigatie adviseert me zelfs om bij Aire de Capellen Nord te gaan laden en de eerdere Aire de Berchem Est voorbij te rijden. Ik volg het advies en wordt getrakteerd op een overvloed aan laadpalen. Ik kies een leuke uit en als de auto begonnen is met laden, loop ik naar de shop voor een kort toiletbezoek. Ik laad net voldoende om de volgende laadstop bij Baraque de Fraiture te halen en vervolg mijn reis.

12:50
Bij Baraque de Fraiture ben ik de tweede auto in de wachtrij om te kunnen laden. Als ik eenmaal aan de beurt ben, start ik de laadsessie en ga ik wat eten bij Baraque de Frituur, de lokale cafetaria. Terwijl ik op mijn eten wacht, word ik aangesproken door mensen die mij en mijn gezin blijken te kennen. Zo heb ik wat aanspraak. Het eten is inmiddels ook gereed en als ik het eten op heb, is de accu van de auto tot 77% geladen. Ik besluit verder te rijden en plaats te maken voor de rij wachtende auto's die er nog steeds is. In Nederland maak ik nog een laadstop bij een Fastned waar ik een nieuwe elektrische rijder wegwijs maak met het snelladen bij Fastned. Vanaf hier rij ik in een keer door naar huis, waar ik net voor het donker arriveer.





Statistieken
Afstand:30,7 km
Hoogtemeters:392
Gemiddelde:5,2 km/h
Bewogen gem.:5,7 km/h
Totaalteller:8551,6 km

De voortgang over de GR5 na 19 dagen

Hoogteprofiel en tempo
   
12:56 Volgens de gids moet ik hier rechtdoor, maar dat kan echt niet

13:03 Dan maar over de brug, met uitzicht over de sluis

13:59 Festiviteiten bij Haute-Ham

14:58 De lucht betrekt...

15:20 Hier is de route een stukje ingekort

15:27 Ritsen gaat hier net wat anders dan bij ons


◀ Ehnen ▸ Schengen (via Sierck-les-Bains, 37km) Thionville ▸ Rombas (27km) ▶

zondag 19 mei 2024

De dag van Elst - andersom (35km)

8:48 De Waalbrug
Na Cuijk, Groesbeek en Wijchen is vandaag de dag van Elst aan de beurt als trainingstocht voor het vierdaagsedebuut van mijn dochter. Vandaag is het voor mij niet bijzonder om de route andersom te lopen, want dit was tot enkele jaren terug de reguliere looprichting. We parkeren de auto op de inmiddels vertrouwde plek en doordat dit ten zuiden van de Wedren ligt, is de totale afstand vandaag een paar kilometer langer dan tijdens de Vierdaagse. Maar ook dat is realistisch, want tijdens de Vierdaagse moet je ook lopend naar de Wedren komen en komt die afstand er dus ook altijd bovenop. Ik ga ervan uit dat Nijmegen vol zit als we rond 6:30 naar de start gaan komen, dus we gaan tijdens de Vierdaagse parkeren in Elst en met de trein naar Nijmegen. Ook dan loop je een ruime kilometer van het station naar de Wedren.

11:03 De A325
Gisteren heeft een masseur mijn hele lichaam losgemasseerd en het lijkt erop dat de spieren daardoor wat gevoeliger zijn dan anders. Pijntjes komen een stuk eerder. Ik voel al wat pijntjes voordat we over de brug lopen, maar ik ben niet bang of het goed gaat. Het is maar 35 kilometer en die pijntjes zal ik er wel uitrammen tijdens de wandeldag.

We lopen langs het Hertogplein en voor het eerst lopen we langs Café Faber zonder dat ze het Faberplein hebben aangemaakt. Het café is zelfs nog dicht. Iets later lopen we over de brug en daar vinden we een geocache. Het is een mooi uitzicht vanaf de brug, maar dat wordt later nog mooier als we aan het eind van de route over de dijk lopen. Zover is het nog niet, want als we in Nijmegen-Noord (Lent) komen, lopen we direct richting Bemmel.

11:06
Voor mij is het een mooie herinnering aan hoe we de route voorheen liepen. Ik ben niet rouwig om de aanpassing, maar vond met name de dijk wel heel mooi vanwege het uitzicht naar Nijmegen. Daar ga ik vandaag van genieten.

Nadat we de bebouwde kom van Bemmel uitlopen, lopen we een stukje verderop de bebouwde kom van Bemmel weer in. Dit keer het grotere Bemmel, al merk je daar als wandelaar niet zoveel van. Hier gaat de route van 30km direct naar Elst. We kruisen de A325 en lopen over een industrieterrein naar het station. Ten oosten van het station staat een gebouw waarvan ik denk: ik dit een ziekenhuis of een school? Ik kom er niet uit. We rusten even op het plein van dat gebouw voordat we door het tunneltje lopen. Hier volgen we niet precies de vierdaagseroute, maar daar kom ik na de wandeling pas achter. Er staat ook de parkeergarage waar we de auto achterlaten in juli, dus ik kijk even goed hoe groot hij is. Dat ziet er goed uit.

12:52 Tegemoetkomende wandelaars
We lopen Elst in en voor een geocache maken we een leuke foto van een beeld van een paard voor de Grote of Sint-Maartenskerk. Iets later rusten we bij een cafetaria. Inmiddels komen we heel veel wandelaars tegen. In het cafetaria kijk ik op wandel.nl of er een wandeltocht is in Elst en jawel hoor, hier kan je meedoen tot maximaal 50 kilometer, een goede trainingtocht voor de Vierdaagse dus. Ik herken veel vierdaagselopers op basis van hun t-shirts, maar wij lopen de andere kant op. Na Elst wordt het rustiger met wandelaars en zo lopen we rustig door naar Valburg.

13:11 Pelikanen
In Valburg maken we een foto van de Knilles naast de kerk. Nu hebben we 9 foto's gemaakt voor een geocache over de Vierdaagse. Die kunnen we nu dus gaan loggen. Dat doe ik wel vanavond, wij lopen nu lekker door naar Slijk-Ewijk.

Eerst lopen we langs recreatiegebied Watergoed. De plassen water die hier liggen zijn ontstaan doordat de grond die hier lag, destijds is gebruikt bij de aanleg van Knooppunt Valburg. We rusten hier even. Aan de andere kant van de weg staan bordjes met een waarschuwing: zwemmen is nu verboden doordat het water niet veilig is. Dat is niet leuk voor Watergoed, al weet ik uit ervaring dat je daar ook leuke dingen kan doen zonder te zwemmen. Wij gaan verder naar Slijk-Ewijk en ik zeg "dat stelt niet zoveel voor" en vraag me hardop af wat je daar kan doen. We passeren het dorpje en komen een groot bord langs de weg tegen met een hele lijst van wat je in Slijk-Ewijk kan doen. Een mooie snelle reactie op mijn vraag, al wisten ze dit waarschijnlijk nog niet toen ze het bord plaatsten...

13:28 Over het spoor bij knp. Valburg
In Oosterhout snijden we een klein stukje af ten opzichte van de langere afstanden. Hier was ik me niet van bewust, maar de 30km mag in principe afsnijden waar het enigszins kan, want de totale afstand is bijna 35 kilometer. Voor ons ruim 35 kilometer vanwege de locatie van de auto. Overigens is de afstand van 50km op deze dag ook 53 kilometer, dus de route van de eerste dag is niet alleen voor de 30km iets te lang. Maar waar de 50km-route op de tweede dag rond 48 kilometer staat lopen de 30km-wandelaars opnieuw bijna 35 kilometer. In totaal is bij de Vierdaagse 4x50 gelijk aan circa 201 en 4x30 gelijk aan circa 130. Vandaar dat we bij de training qua afstand niet bij 30 kilometer zijn gestopt.

13:28 De Knilles van Valburg
We komen uit op de dijk en we hebben direct een mooie uitzicht. We zien direct de brug van De Oversteek. Terwijl wij die kant oplopen komen we ineens een hek tegen waardoor auto's niet kunnen rijden en fietsers moeten remmen. Zelfs wandelaars moeten afremmen om aan de andere kant te komen. Dit wist ik niet, maar tijdens de Vierdaagse is dat hek natuurlijk weggehaald.

De lucht betrekt en vlak voordat we bij De Oversteek zijn, begint het hard te regenen. Het onweert al een tijdje, maar het onweer is ongeveer 5 kilometer weg. Nu het gaat regenen stoppen we even onder de brug. We trekken onze poncho's aan en als we weer verder gaan is het weer droog. Ik houd mijn poncho aan totdat we bij de Waalbrug zijn en mijn dochter houdt hem de rest van de route aan. Op de Waalbrug waait het heel hard. Gelukkig hebben onze hoedjes een draad onder onze kinnen dus die blijven netjes op onze hoofden. Aan de overkant van de Waal lopen we netjes de route af en niet veel later komen we weer aan bij de auto.

Na vandaag hebben we de hele vierdaagseroute uitgelopen. Zo weet mijn dochter precies waar we gaan komen en wat ze kan verwachten. Dit had ik niet bij mijn debuut en heeft mij op de derde dag bijna genekt. Dat gaat haar niet overkomen dankzij deze trainingsdagen waardoor het risico kleiner is dat ze gaat uitvallen.

15:05 De kerktoren van Oosterhout
Juli komt steeds dichterbij en de training komt stilaan tot een eind. Wat nu nog volgt, is een wandeldag met 40 kilometer en een tweedaagse tocht om ook het wandelen op de schade van de vorige dag alvast te ervaren. Tot nu valt dat nog wel mee, al heeft ze nu wel een beetje last van haar knie. Komende week gaat ze de Avondvierdaagse lopen. Voor haar een peuleschilletje dankzij de training voor Nijmegen.



Statistieken
Afstand:35,7 km
Gemiddelde:4,4 km/h
Bewogen gem.:5,1 km/h
Totaalteller:8520,9 km

Hoogteprofiel en tempo
(de piek aan het eind was een batterijwissel van de Garmin)
 
15:21 Blokkade op de dijk!

15:30 De gemeentegrens

15:40 De Zaligebrug over de Spiegelwaal

15:40 Voor ons nog vier!

15:57 Het lijkt wel een Romeinse arena met uitzicht op Nijmegen

16:28 Nog 1 kilometer