zaterdag 30 april 2011

Van Utrecht naar Dorestad (45km)

Het is vandaag koninginnedag en dat is een mooie dag om een lange wandeling te gaan doen. Ook vandaag combineer ik het met een serie geocaches. Iemand was zo vriendelijk om een wandelroute te maken van het centraal station van Utrecht naar Wijk bij Duurstede, geheel langs de Krommerijn. Verdeeld in vijf caches loop ik vandaag toch weer een dikke 40 kilometer.

De eerste etappe is van Utrecht CS naar Bunnik. Hiervan het volgende verslag.
De vierdaagsetrainingen moeten doorgaan en als koninginnedag op zaterdag valt dan toch maar gaan wandelen. Wel lekker zo tussen de festiviteiten van de verschillende dorpen door. Het begon om 6 uur met de wekker. Om 6:41 vertrok de eerste trein naar Utrecht Centraal en daar kwam ik om 7:11 aan. De binnenstad bleek een grote puinhoop te zijn door de vrijmarkt die de nacht ervoor had plaatsgevonden. Gestaag werd de omgeving landelijker en na het zien van de drukke binnenstad was het erg lekker om wat later door Amelisweerd en langs fort Rijnauwen te lopen. Door een paar keer een nodige brugoversteek te missen ging het minder snel dan mogelijk zou zijn geweest, maar toch kon de log om 9:30 worden bijgeschreven. Er staat vandaag 50 km op de planning en dat is deze gehele serie en dan nog door naar station Maarn. Na het loggen van deze cache kon dus gelijk worden aangevangen met #2 uit de serie.


De tweede etappe is van Bunnik naar Odijk.
Na het loggen van de eerste cache kon gelijk verder worden gegaan met deel 2. Bij de start was een man bezig met het ophangen van oranje vlaggetjes aan zijn boot. Niet lang daarna maakte ik een stomme telfout waardoor ik veel te snel in Odijk uitkwam. Toch alle berekeningen nog eens gecontroleerd en moest ik dus weer een stukje terug lopen. Uiteindelijk 4 km omgelopen maar om 10:50 de cache gevonden.


De derde etappe is van Odijk naar Werkhoven.
Inmiddels is het best warm geworden en bij het eerste waypoint van deze cache gaan de jas en de broekspijpen in de rugtas. Bij Odijk even het dorp in om het drinkwater te verversen en dan door naar het eindpunt. Van het plaatsje Werkhoven had ik nog nooit gehoord. In het plaatsje waren de koninginnedagactiviteiten minder groot georganiseerd dan in de andere plaatsen, maar het zag er gezellig uit.


De vierde etappe is van Werkhoven naar Cothen.
Het einde van de serie komt in zicht. Het is nog altijd prima wandelweer: een combinatie van warmte en een flinke wind die voor wat afkoeling zorgt. In Cothen aangekomen is het niet veilig om de cache tevoorschijn te halen doordat er hangjeugd vlakbij met een boomhut bezig is. Ik laat de cache daarom ook liggen en mag m in overleg toch als found loggen.


De vijfde etappe is van Cothen naar Wijk bij Duurstede.
Het slot van deze serie bracht me in het centrum van Wijk bij Duurstede. Daar was het best wel erg druk met koninginnedagfestiviteiten en voor de vraag over de prins moest ik daar toch doorheen lopen. Vlak voor het podium waar een band speelde stonden de minste mensen, dus werd dat mijn route door de massa. Niet lang erna is het wel bijzonder om naar een poort te lopen waarop staat dat hier de Krommerijn en de Lek samenkomen. Dan heb je echt het idee dat je het eindpunt bereikt hebt. De cache was snel gevonden, waarna ik nog ben doorgelopen tot Langbroek en daar met de auto verder naar huis ben gebracht.


En zo zit er weer een wandeldag op. Een fijne besteding van de dag en 's avonds volgde nog een gezellige barbecue bij vrienden.Statistieken
Afstand:43,4 km
Gemiddelde:4,3 km/h
Totaalteller:775,1 km


Het valt me op dat de gemiddelden als ik het wandelen combineer met geocachen, een stuk lager liggen dan anders. Dat is ook niet zo gek, want je bent een deel van je tijd bezig met het beantwoorden van vragen. Maar na een Bloesemtocht met een gemiddelde van 7 km/h is het verschil vandaag toch we heel erg groot!