zondag 29 mei 2011

Van Utrecht naar Sliedrecht (50km)

Dit weekend staan er twee wandeldagen achter elkaar op het programma, en vanavond hebben we een feestje bij mijn ouders in Sliedrecht. Ik besluit 's ochtends al te vertrekken. Per trein ga ik naar Utrecht CS en vanaf daar ga ik wandelend naar Sliedrecht.

In de GPS heb ik waypoints geplaatst zodat ik me steeds op het volgende waypoint kan richten. De Alblasserwaard ken ik op mijn duimpje, maar de straten van Utrecht en Nieuwegein ken ik minder goed. Door de route goed voor te bereiden, is dat geen probleem.
Ik verlaat Utrecht CS en het begin van mijn wandeling is gelijk aan de wandeling op koninginnedag. Op een gegeven moment buig ik af en loop ik richting Zuid. Anders dan het plaatsnaambordje zie je niet dat je Utrecht verruilt voor Nieuwegein; de steden lopen naadloos in elkaar over. Ik passeer locaties waar ik ooit eerder al was voor een geocache en zo kom ik toch steeds bekende plekjes tegen.
Als ik Nieuwegein voorbij ben, zie ik de bruggen over de Lek al opdoemen. Over de ene brug loopt de snelweg A2 en over de andere brug liep deze snelweg vroeger. De brug is nu buiten gebruik, maar je kan er nog wel overheen lopen.
Aan de overkant kom ik in Vianen uit. Vanaf hier loop ik richting Lexmond, waarna lange saaie polderwegen volgen. Soms moet ik zo'n 6 km achter elkaar op dezelfde weg lopen. Mijn herkenningspunten zijn de tussentijdse waypoints op de GPS. Het is dat deze wandeling een duidelijk bestemmingspunt heeft en dit de kortste weg is, maar anders zou ik zo'n route nooit willen aanraden.
Uiteindelijk loop ik Sliedrecht binnen. Bij een plaatselijke cafetaria vul ik mijn zouttekorten aan, waarna ik naar mijn ouders loop en daar aanschuif voor de verjaardag.Statistieken
Afstand:47,5 km
Gemiddelde:6,8 km/h
Totaalteller:859,6 km