vrijdag 3 januari 2014

Wintertrail 2013 (10km)

Zoals sinds 2011 elk jaar een geocacheserie is geplaatst in de omgeving van Arnhem (Adventserie), is er dit jaar ook een winterserie in de buurt van Veenendaal/Rhenen. Deze serie ligt er drie maanden en naar verwachting wordt de serie rond 12 januari worden gearchiveerd. Hoog tijd dus om de serie alsnog te bezoeken. De locatie is geen straf: Kwintelooyen is een prachtige omgeving en in een afstand van ongeveer tien kilometers kunnen 31 caches worden gevonden.

Na eerst een bezoekje te hebben gebracht aan de woonboulevard van Veenendaal besteed ik de middag van mijn laatste vakantiedag aan deze serie. De auto wordt op het parkeerterrein achtergelaten en de eerste cache wordt snel gevonden. Terwijl ik doorloop naar de tweede cache, zie ik voor mij al een medecacher lopen en dat zou niet de laatste zijn. Er zijn veel teams op de been en ik heb niet alleen in het Nederlands, maar ook in het Engels en Duits andere teams gesproken. Druk, maar wel gezellig.

Na vier caches heb ik alweer 4 teams ontmoet. Ik loop tussen 2 teams, maar doordat mijn snelheid hoger is, haal ik steeds teams in. Helaas lukt het me niet zelf om de nummers 5, 6 en 7 te vinden. Het team dat achter mij loopt, helpt mij. Zij zijn er met 4 mensen en zij vinden ze al snel na dat ze bij de locatie zijn aangekomen. Ze laten mij eerst stempelen waarna ik gelijk kan doorlopen. Uiteindelijk lukt het me weer om ze zelf te vinden en zie ik hen de rest van de dag niet meer. Nadat ik ongeveer 10 caches heb gedaan, moet ik een stukje terug omdat ik er onderweg een paar heb overgeslagen. Een rustig stukje doordat ik nu op een weg loop waar geen andere cacheteams lopen. De caches worden goed gevonden. Bij een van deze caches lopen twee grootouders met een kind van ongeveer twee jaar ter hoogte van de cachelocatie. Het kind wil niet weg, dus ik ga een praatje met hem aan over hoe mooi het hier is en uiteindelijk gaat hij toch met opa en oma mee. Zodra ze uit zicht zijn, loop ik naar de cache die hier snel gevonden wordt.

Ik ben weer terug bij cache nummer 4 als ik linksaf sla om af te dalen naar het lagere deel van Kwintelooyen. Hier log ik wat caches die eigenlijk later in het schema lagen en loop ik weer richting het punt waar ik eerder de normale route had verlaten. Onderweg moet ik voor een cache nog een flink stuk klimmen, maar dat is nog niets vergeleken met wat volgt, want omdat ik dit stukje nu achterstevoren loop, volgt voor mij een steile klim op de plek waar de route juist naar beneden gaat. Er is een trap aangelegd, maar de treden zijn zo groot dat het niet makkelijk is om er een fatsoenlijk tempo op te lopen. Ik besluit naast de trap door het open veld omhoog te lopen. Dit kost meer energie, maar is veel sneller. Halverwege de trap pauzeer ik even op de plek waar weer een cache verstopt ligt en eenmaal boven blijkt ik hier nog twee caches te gaan te hebben. Daarna ga ik over dezelfde trap weer naar beneden.

Eenmaal beneden zijn er nog een stuk of vijf caches te gaan. Ik loop weer achter de andere teams aan en weet de caches zonder veel moeite te vinden. De bonus besluit ik te laten voor wat het waard is, omdat het al wat later is geworden dan gepland en ik weer naar huis wil gaan. Terwijl ik op weg loop naar de laatste normale cache van de serie, zie ik ineens een stel Duitsers op een verdachte plek een bos induiken en ik houd het in de gaten, want ik weet dat dit ook een geocacheteam is. Nadat ik mijn laatste normale cache heb gelogd, loop ik naar hen toe en zie ik dat ze de bonus aan het loggen zijn. Die pik ik dan ook gelijk maar mee, dan heb ik toch de serie compleet.

Met een kleine 10 kilometer wandelen en 31 caches gevonden, loop ik tenslotte terug naar de auto die niet ver van de bonuscache geparkeerd staat.Statistieken
Afstand:9,1 km
Gemiddelde:3,6 km/h
Totaalteller:2130,1 km