zondag 11 februari 2024

Arnhem-Dieren (25km)

12:31
Vandaag lopen mijn dochter en ik weer een trainingsdag voor de Vierdaagse. We pakken de draad op waar we de vorige keer zijn geëindigd en hebben 28 kilometer ingepland om van Arnhem naar Dieren te lopen. Mijn dochter loopt vanaf nu op nieuwe wandelschoenen zodat ze die goed kan inlopen. We reizen met de trein van Ede naar Arnhem en daar starten we met de wandeling. Na een paar honderd meter lopen we in het Park Sonsbeek. Daar lopen we langs het Watermuseum. Dit museum hebben we in de afgelopen jaren een aantal keer bezocht. Het is leuk on nu zelf passanten te zijn waar we die eerder vanuit het museum zagen langslopen toen we daar binnen zaten.

In het park is de route niet helemaal vlak en moet er dus geklommen worden. Dat kost bij mijn dochter vrij veel energie. Gelukkig is de rest van de route wel vlak. Door het klimmen krijgen we het best warm en al snel ontdoen we ons van onze jassen. Als we aan de rand van Arnhem zijn, lopen we langs het Openluchtmuseum. Vanaf hier lopen we alleen nog in de bossen totdat we in Dieren uitkomen. De route is daardoor een beetje saai, maar het is wel een mooie omgeving.

13:13
Deze wandeling is een paar weken uitgesteld vanwege de doorstroomtoets waar mijn dochter zich goed op wilde voorbereiden. Onze vorige wandeldag is alweer 5 weken geleden, dus we gaan zien of het vandaag goed gaat. Na 5 kilometer lopen we onder Knooppunt Waterberg door. Daarna zien we tot aan Dieren alleen nog bos en hei. Onderweg komen we nauwelijks mensen tegen. Na 15 kilometer krijgt mijn dochter last van haar benen. We komen bij de Posbank, waar we de route met een paar kilometer kunnen afsnijden. We volgen het fietspad dat richting Dieren gaat en rechts van ons zien we de spoorlijn verschijnen van het traject Arnhem-Dieren. Nog vier kilometer te gaan voordat we in Dieren zijn.

13:35
In Dieren lopen we nog even door het dorp richting het station. We komen langs een café waar enkele mensen zitten die verkleed zijn vanwege Carnaval. Het ziet er leuk uit. De weg naar het station is opengebroken, maar gelukkig mogen wij er wel overheen lopen. Op het station eten we wat voordat de trein aankomt. Daarna brengt de trein ons in elf minuten terug naar ons startpunt. In Arnhem stappen we over naar de trein richting Ede.

De wandeling van vandaag was niet zo'n heel goede trainingroute. In de Vierdaagse loop je alleen op asfalt. De volgende keer lopen we van Dieren naar Zutphen. Ik ga de route wijzigen zodat we niet in het bos lopen maar ten oosten van de IJssel. Dan komen we veel dorpjes tegen en de afstand wordt iets korter. Zo kan de wandeling van vandaag worden gezien als consolidatie van de eerder opgebouwde afstand en bouwen we over drie weken weer verder richting de 30 kilometer.

Daags na deze wandeldag schrijft mijn dochter zich in voor de Vierdaagse. Het is nu officieel: ze gaat meedoen!



Statistieken
Afstand:25,1 km
Gemiddelde:4,3 km/h
Bewogen gem.:5,3 km/h
Totaalteller:8229,8 km

Hoogteprofiel en tempo

13:49

13:53

14:17

15:48


<< Ede-Arnhem (24km)